Thursday, April 24, 2008

Branndrama og røffe landinger

Gårsdagen var en interresant dag (!) på jordet.
Shippingmannen hadde som lovet gått til innkjøp av en Super Cub, og viste imponerende fingerferdighet under take off. Vi andre var målløse, mens Shippingmannen håndterte Cub`en med den største selvfølgelighet. Litt skremt ble han dog når flyet absolutt ville motsatt vei av han, men Powderfingers rolige og myndige inngripen reddet dagen. Shippingmannen var så fornøyd med kontrollen i lufta at han ikke anså det som nødvendig å trene på landinger. Noe som viste seg å være litt dumt når motoren kuttet fordi batteriet var slutt.

Men, det fulgte jo med ny propell i esken, så etter få minutter var han i gang igjen, like entusiastisk og glad. I tillegg kom Storbonden selv opp på jordet, og med entusiasme kom den ene historien etter den andre om alle de fly han hadde manøvrert både med og uten promille. I følge ryktene skulle det ikke mye til å sette han i gang, så nytt fly til han er vistnok bestilt. Da ser det ut som om flyklubben innen kort tid teller 4 medlemmer. Hvem skulle trodd det for en uke siden?

Powderfinger måtte også bite i det sure eplet, og grave flyet sitt opp fra bakken. En litt røff manøver i sterk vind, kombinert med lite batterikapasitet ble litt i overkant, selv for en Super Cub. Ny propell er allerede kjøpt inn, nå gjenstår kun å rette opp understellet. En ren formalitet, med andre ord.

Verre så det ut til å gå med vår venn og sjefspilot, Goose. Etter en kvikk batterilading var Goose festet og klar til action, da det i stedet for motorkraft kom RØYK ut av flyet. Innmari dårlig kombinasjon sammen med fly i isopor! Goose skjøt seg raskt ut av ildhavet, og batteri ble frakoplet i en fart. Etter en dag på verksted er det satt inn ny farsregulator, og Goose er atter en gang klar for nye eventyr. Ekstra batteri er også på plass, så nå er det klart for timer med moro.

Forøvrig er modellflyging en hobby som i stor grad involverer hele familien. Kone og barn må finne på morsomme aktiviterer sammen, mens far er på jordet og flyr, og det skaper involvering og masse ositiv kvalitetstid mellom mor og barn. Engasjement sikres gjennom at barna ikke får nye klær og sko, dels gjennom at far ikke har tid til å kjøre de på senteret, dels at pengene heller skal brukes på nye flyprosjekter. Men om en kone skulle være innom og lese dette; Vi snakker masse om at vi er glade i dere mens vi er ute og flyr!!!

1 comment:

Unknown said...

En strålende oppsummering av gårsdagen! Jeg skriver under på at vi snakker masse om hvor flotte koner vi har de timene vi tilbringer på jordet:-) Dersom det medfører riktighet at Storbonden er på vei inn i klubben venter vi spenning på opplæring i modellflyging med promille.