Sunday, June 22, 2008

kvinnfolk og fallende piloter!

Inspirert av gårsdagens festivitas stilte Fru Bratman på stripa i kveld. I lett regn var hun forespeilet luftakrobatikk av ypperste klasse, og kanskje mulighet for å prøve selv. Storbonden har nettopp fått et lass (!) med Spitfire fra usa, og hadde skrudd sammen noe snasne saker. Han tok med seg en boks øl og et fly og ble med på jordet.



Fru Bratman var elsverdig nok til å iverksette søk på utmarksbeite i det Goose, vår antihelt og førstepilot ikke turte mer og kastet seg ut av flyet fra ca 30 meters høyde. Både Cockpit og pilot stupte ut, mens flyet (nå en cabriloetutgave) tappert fløy videre. Gresset på jordet er nå ca 70 cm høyt, og svært (!!!) vått. Stor takk til fruen som fulgte Goose med øynene hele veien ned og raskt iversatte redningsoperasjon og søk. Han ble funnet i god behold, flyet kom helt ned, og sjelden har jeg sett kona så våt før.



Til slutt var det klart for kjærringkjøring av flyet. Med skjelvende hånd ga jeg bort stikka, men ble positivt overrasket. Når hun etterhvert skjønte at gassen ikke skulle røres og man bare bruker den ene kontrollen så ble alt mye bedre. Det ble både loop og roll, alt utført med nøysom og kontrollert hånd. Nå er det vel ikke lenge før hangaren må utvides med en liten rosa sak også.

Vi gleder oss alle til den dagen.