Friday, July 11, 2008

Nytt medlem opptatt i klubben!

Modellflyklubben TPA har fått nok et nytt medlem. Bøbben heter han, og hans mor gråt da han ble født, og det er faktiusk godt mulig hun gråter fortsatt. Bøbben er proffesjonell feriegjest, også kalt lærer. Det betyr at vi andre står i fare for å bli fullstendig utkonkurrert i luftrommet i løpet av rimelig kort tid. For Tid, det har nok Bøbben nok av. Han har fungert som klubbens mest ihuga Hang-around i lang tid nå, og endelig kom lønnsoppgjøret inn på konto. Kursen ble satt rett til Strømmen Drøm og Modellflysenter, hvor en kliss ny Super Cub i lekker Isolitt byttet eier.


Det er lenge siden vi har sett noe så skinnende hvitt og lekkert på stripa, så en stund var det fare for at solbriller måtte påføres for å unngå skader på hornhinner, netthinner, jomfruhinner og andre ting.


Som nytt medlem i klubben er det en del rituelle handlinger som skal gjennomføres, slik som vedtektene i klubben tilsier. Første punktet som skal til er å medbringe en 3 liters kartong vin (rød), som deles rundhåndet med medlemsmassen. Neste punkt er å stjele en nyfødt pattegris som marineres i hjemmelaget mariande, grilles hel og serveres med store mender alkohol (okei, jeg fant egentlig oppdette nå men syns det høres ut som en god ide uansett).


Debuten foregikk i går kveld i stiv kuling fra sørøst. Jahn Teigen påsto i Melodi Grand Prix for noen år siden at "vinden fra øst har blitt mildere i år", kunne vi tro at det er sant?

Er det noe vi i TPA er opptatt av så er det selvsagt å hjelpe nykommere på vingene med masse optimistiske tilrop og gode faglige råd, så vi følte at Bøbben var i de beste hender. Stiv kuling har jo aldri satt noen stopper for flyaktivitetene før, så det var bare å komme seg opp. Resultatet var svært forbløffende for oss tilskuere, og noe som vi egentlig aldri har opplevd på stripa før. Første flytur gikk jo over evne bra, ikke en skramme i hverken fly eller pilot. Vi bøyer oss i støvet og hyller Bøbben for hans eminente debut.


Under her kan du se forberedelser og første flytur.




No comments: