Saturday, August 30, 2008

2 menn, 2 fly, 2 skjebner!

Endelig var ventetiden over!
Den brune baron og hans Sopwith Camel, nitidig bygd opp etter de mest spissfindige oppskrifter og de fleste regler som måtte finnes i boka. Etter å ha konsultert uttalige fagmiljøer, var Baron og Camel endelig klare for action.
Mann og fly var blitt ett, teknikk og menneskelig tankekraft forent i et magisk samspill verden ikke har sett siden The Terminator.
Den brune Baron virket ustoppelig i sin trang for å føle fersk luft rundt sine doble vinger, føle stagene vibrere lystig i vinden, se CO2-spøkelset i hvitøytet og rett og slett le høyt og fryktløs.
Men slik skulle det altså ikke gå!
Den brune Camel var i det mer gretne hjørnet i går kveld og ville slett ikke til værs sammen med Baronen. Hintene var mange og store underveis, uten at dette ble tatt til etteretning (forøvrig en egenskap som kommer godt med i klubben).
Til slutt satte Baronen endelig satte makt bak sine krav om luftferd. Han åpnet slusene på strømkrana, overøste motoren med herlig forunrensningsfri vannkraft i konsentrert form, Camelen skulle opp, koste hva det koste ville.
Og koste gjorde det. Camelen takket pent for seg med en nydelig stallturn til venstre og parkerte hardt i jordet, og dett var dett for denne gang.
Men inspirert av sin amerikanske senatorvenn avsluttet Baronen med et kort "I will be back!"
(Reportasjen fortsetter under filmsnutten)

Bedre skulle det gå med agronomsønnen i klubben. Kornet vaiet friskt og modent i den varme høstsolen, da Powderfinger inviterte til akrobatikk av det sjeldne slaget. Hans Piper Cub med klubbens største vingespenn (2 meter) og største batteri (3 kvart kilo) skulle freiste skjebna.
Etter en søvnløs natt hvor han gjenopplevde Baronens fall var det en lett stresset stemning på feltet. Ror og servoer var sånn passe innstilt, og en rask sjekk før start avslørte at justeringer måtte gjennomføres. Opp var blitt ned, og under juteringene ble faktisk null gass gjort om til full gass! Resultatet lot ikke vente på seg, og Pipern skjøt avgårde med et lekent smil rundt snuta, før hele ekvipasjen bråstoppet i Fru Powderfingers nypolerte bil med et smell.
Noe svett og stresset ble pilot og bakkemannskap enig, og showet kunne begynne.
Som filmene under var det en strålende oppvisning som forløp prikkfritt fra start til slutt.
Seansen ble avsluttet med gratulasjoner og skåling.

Nå gjenstår bare Storbondens Spitfire og Bratmans Stuntfly .
I filmsnuttene under kan du se 2.forsøk av den Brune Camel, og under der igjen den nær perfekte flyturen til Powderfinger.

1 comment: