Tuesday, August 17, 2010

Klubbens fineste fly og lekreste landing

Gryndern har alltid vært opptatt av fart og spenning, men har også i det siste fått sans for moderne design og mote. Og når Small Size inviterer til moteshow og presenterer sin nye Habo Ducted Fan, ja da er Gryndern frelst og Haboen solgt. Et linjelekkert fly med svææær hårføne inni som suger i seg store mengder luft inn og skyfler det ut bak i stor hastighet. Slik blir det fart av. Kombinert med Grynderns redsel for landinger skulle man tro at det ble et fly som aldri kom ned igjen, men mandag var det dags for prøveflyging. Bratman var som alltid tilstede med gode og velmente råd og oppmuntringer (Neida, det blåser nesten ikke nå! Erru feig eller? Kylling, få det opp da! etc.)

Nuvel. Flyet kom etterhvert opp (se video lengre ned av take-off med nervøs stikke), og fløy fort og lekkert. Det ble tid til en 2-3 landingsrunder i ca 140 km/t, og innflygingen ble startet omtrent ved Gaffastripen for å få ned fart. Siste runde skulle flyet ned, og tidenes lengste innflyging ble startet. Haboen kom inn over stripa nede i svingen, kostet over rullebanen og passerte terminalbygget i ca 80, fremdeles i 2 meters høyde, flat og nydelig, før den tok bakken helt lydløst og mykt som en nyfødt baby, helt borte i andre sving omtrent. '
Klubbens flotteste fly, lengste innflyging og beste landing var et faktum. Inn fra øst kom et hornorkester spillende, ordføreren klippet snorer og økte budsjetter, Jan Thomas delte ut terningkast for antrekk, og Bratman selv måtte nesten tørke en tåre, så rørt ble han. Med andre ord- alle var enige om at det var en fin tur på stripa.


No comments: