Monday, March 29, 2010

Påske og stor utfart på Internasjonalen

Det merkes tydelig på trafikkaviklingen på Rotnes Int. at det er påske og at det norske folk er lei av snø og is. Det var høy trafikk og tidvis kø idag, og særlig var Taxfreeutsalget populært.

Det var, som vanlig, et betydelig høyere antall Take Off enn landinger i dag, og mest spektakulære Ikke-landing sto nykommern (la oss kalle han Grynder`n) for. Etter et imponerende luftshow med innlagte dobble Donuts, rastaloop og karmslengere klarte ikke hans faste pilot mer. Temperaturen i cockpit var høy og piloten valgte rett å slett å tre av fra omtrent 100 fots høyde. Canopyen gikk opp, og ifølge sikre kilder kunne man se piloten vinke tappert farvel før han slynget seg ut av flymaskinen, - og dro batteriet med seg. Som alltid er sikkerhetsanstaltningene på Internasjonaln av god karakter, så piloten kom seg unna med sin desertering, men batteriet fikk han ikke med seg. Det ble slengende etter en etterhvert uregjerlig flymaskin, som valgte å fortsette sine heftige sirkler lavere og lavere, sintere å sintere, mens delene regnet sakte ned fra himmelen. Det hele smalt i bakken hardt og brutalt, og Grynder`n var kun centimeter unna å kjøpe seg ny bil.

Forøvrig forløp det meste udramatisk som det pleier. Baronen klippet hekken med sin blåmalte høyrisikomaskin, Powderfinger var tilbake med Super Cub med Wannabee-flæps (De er der, men skal ikke brukes, nei!), og Bratman Airlines var eneste selskap med flere flymaskiner. De fløy selvsagt som en prins og, -ja, som en kronprins.

3 comments:

Baronen said...

Wannebee- og full-humle-landing står til en ener på scalaen.

Ove Vik said...

På tampen av påsken klarte jeg et par landinger og.. ;-)

Ingar said...

Ikke verst ;)