Sunday, February 22, 2009

Fantastisk dag på Rotnes Airport

Søndag så det endelig ut som om ofringen av propeller til Flyguden Ikaros endelig ga uttelling. Oppholdsvær, temperatur så vidt under 0 og høyt skydekke var rammen rundt en flydag det er ikke har vær makan til siden de glade dagene fra sommeren 2008.

Baronen stilte nybarbert, nydusjet og nyladet med sitt grønne mareritt, men for en flymaskin. Det ene trikset etter det andre kom ramlende ut av stikkene til Baronen, og gledelig er det at det atter en gang begynner å bli flyging under ledningen. Det lover godt for sommersesongen. Selv stilte jeg med et assortert utvalg fra hangaren, men hovedfokus er plassert på mitt egenkomponerte Baderomsfly. Ikke bare flyr det (noe som er imponerende nok i seg selv), men det flyr som en sommernattsdrøm i tillegg. Rolig og kultivert trosser det elementene og utfører grasiøse bevegelser som selv Paven hadde misunt det.

Landingene er nesten et kapittel for seg selv på det flyet. Størrelsen og tyngden gjør at det høres mer ut som en full albatross enn en svane, før det setter hjulene mykt ned på Runwayen med et dump. Det er som om piloten får en tåre i øyekroken.

No comments: