Sunday, February 8, 2009

Gardemoen gjenånet, normal trafikkavikling ved Rotnes Airport.

Etter en stri natt med snømåking greide Gardemoen å gjenåpne i dag tidlig. Vi i TPA stilte selvsagt mannsterke opp med spader, skyfler og varemkabler for å hjelpe våre kollegar legre nord. I morges fikk vi sendt opp de gjenværende flyene etter gårsdagens hjelpeaksjon, og i dag formiddag fikk vi igjen luftrommer for oss selv og våre egenkomponerte fly.

Selv stilte jeg med innleid bakkemannskap fra Hønefoss, som utførte sine plikter i depoet prikkfritt. Han fikk også prøve spakene noen ganger og viste særdeles lovende takter. Med riktig kursing og forsiktig matching står en arvtager klar dersom en av kjernemedlemmene skulle finne på å legge vingene på hylla.

Da Ebay har vært vennligsinnet i det siste hadde jeg byttet motor på et fly siden sist, i håp om å bryte lydmuren en gang for alle. Desverre var proplellkonstruksjonen under enhver kritikk, slik at det måtte legges tilbake i hangaren for ytterligere modifiseringer. Nok engang viste det seg at det altså er risikabelt å kun satse på et fly, så derfor tryllet hjelpegutten raskt frem et fly til slik at dagen kunne reddes.

Den brune baron stilte nybarbert og edruelig med sitt jordbruksinspirerte fly, døpt navnet; den Grønne Hane.
Som kjent har jo haner en begrenset flyveenvne, noe som Baronen har tenkt å motbevise. Med hanagal og munter kakling gikk flyet til værs og underholdt de store masser med munter flyging. Det var rett å slett en fryd for øye og sjel.

No comments: