Friday, May 16, 2008

Økt flypark, og større administrative rutiner

Nå er det en stund siden innlegg her. Sist var den mer eller enda mer mislykka krigføringen mot Sverige. jeg og Powder var på hyttetur i Sverige, og hva er mer naturlig enn å fly over grensen, slippe noen bomber på svensk side og lande trygt i gamlelandet igjen. Det gikk jo dårlig, som du kan se av filemene under. Svenske bakkestyrker var nok bedre organisert enn speiderne våre forutså. Forøvrig hadde vi mange interresante opplevelser i svensk luftrom, som vi fant en smule ukontrollert. De har mye (!) trær i Sverige, og opptatt av fauna og mangfold som vi er, sørget vi selvfølgleig for å lande litt i det lokale kratt og skogsterrenget sånn tidvis. Etterhvert som promillenivået steg til klubbnivå (rundt halvannen) ble vi bedre å bedre til å fly, syns vi selv i allefall. Motet og selvtilliten var på topp etter en fin helg da vi tok på hjemtur. Batterier var nyladdet, og vi var klare til å fly oss sakte hjemover. Powder søkte utfordringer, og var veldig klar for vann eller broer. Det fant vi ikke, men en nydelig rettstrekke på motorveien, med 90 sone og åpne jorder på begge siden ble for mye for oss. Bilen satt på kanten, DVD fylt opp og lovnader om masse is til barna om de bare satt helt stille en liten stund, og så var vi klare. Sterk vind og mye(!!) trafikk tenkte vi ikke på. Mens en av oss fløy holdt den andre seg oppdatert på trafkken: -Er det klart for landing?
- Ja kom igjen, eller Nei, forresten bil. og en til. Ehh, masse biler. Biler fra allle kanter her nå. Ehh, det kommer enda flere her.

Og tro meg, 90 i sverige overholdes ikke! Litt svette ble vi etterhvert som minuttene gikk, da motoren gikk saktere og saktere i takt med batterikapasitet. Til slutt var det klart, og vår sjefspilot Goose satte flyet nydelig ned med et smell.

Så var det isstopp for barna, før svenskekrige ble satt igang.

Siste uke har det vært lite flyging. Hjemmeoppgaver har blitt gjennomført i høy fart, og økonomiske transaksjoner gjennomført. De andre medlemmene har tatt ansvar for klubbdriften, og flyparken har økt betydelig. Storbonden har kjøpt 2 Spitfire nå, en stor på E-bay og en mindre utgave, i tillett til en Focke Wulf. Det gamle flyet brant og ble returnert til selger.
Den brune baron er storgrossist i deler, og er i ferd med å bygge klubbens første dobbeldekker!!
Powder har lært av krigen, og har nå gått til innkjøp av et B29 4 motors bombefly på Ebay, i tillegg til en annen rask liten sak som vi ikke aner hvaer for noe. Mer om dette senere.

No comments: