Sunday, November 2, 2008

Strålende sol på stripa

Lørdag var det atter klart for nye eventyr på stripa. Naturen viste seg fra sin beste side, med sol og vindstille. TPA stilte mannsterke på stripa, til og med vår egen Bøbben hadde med fly, samt at Stobonden stakk innom på en sjelden visit igjen.

Den brune Baron hadde med sitt supermodifiserte fly, og underholdt med lystig leg på himmelhvelvingen. Mest lystig ble det vel når min egen tuntpilot Goose skulle til værs i egenkonstruert dobbeldekker. Det ble litt i overkant med oppdift, så flyet gikk raskt 5 meter opp, før det bikket hardt høyre og satte kursen nedover. Takket være en snarrådig pilot ble det omstokking av ror og pedaler, og hele ekvipasjen satte seg relativt pent ned på jordet igjen. Ekstravingene ble demontert og så var alt tilbake til normalen igjen.

Egentlig var det ganske mye som ligner på normalen, fo etter en intens halvtime med flyging var det ingen fly i lufta igjen. Det var mekking og tekniske utfordinger i fleng, og mellom hangarene kunne man høre intens banning over motorer, akslinger, flæps og andre ting som ikke gjorde helt som de skulle.

Dagens høydepunkt: Eget flæpsfly som holdt på å ta av helt alene, da jeg uvitende kom borti gassspaken med yggen til. Flyet føyk avgårde i en alvorlig fart, uten at noen skjønte hva som skjedde. I stedet for å ta av spratt det ned i gøfta og bortover jordet før det stoppet i noe kvist. Kunne blitt en spennende tur....

No comments: